Total Pageviews

Monday, June 25, 2012

Overhaul,Modified,Service Yamaha,Honda,Suzuki,Modenas,Gilera...


Cam LC135
Ada 5set/Bersama bearing SKF (improve pick up/top speed)
Grin RM180 saje

Full Bearing LC complete bearing CAM Grin Rm206.80

Big/Racing Fuel Filter KAWA/Superbike can Fix RM50


CDI BRT NEO DUAL BAND SIAP PASANG/SETTING CARBURATOR RM300nett (BELANG 150)

video
Cam Ex5 HP/Dream/Kriss100 cam shark NEW S6 Rm80


Cam Brand "Unknown" custom pick up/top confirm!! Rm120

Cam untuk Kriss Hardcore dan Intermediate RM100/230

Cam wave 125 custom..untuk piston 57 ke atas...


Cam lagenda spec cupprix...




Nozzle breathing CNC rm50 untuk carburator 28mm PWK,PWL,PE28,Uma


CNC fast throttle


Tengkuk adjustable kedepan/kebelakang untuk honda


Enjin Breathing witch Oil Catch Tank


Performance Part disediakan

Suzuki performance

#special performance for Belang 150
1. Standard Modified Untuk Suzuki Belang 150
(pakej A)
- piston standart 62mm
-porting and polish head
-re,shim 4biji
-grind valve 4btg
-gasket
-labour
-tuning
-Sprocket
rm580 sahaja

p/s : carb std tidak support
Disarankan untuk tukar cdi after market seperti CDI BRT untuk hilangkan Cut off..rm250
Disarankan tukar carburator after market seperti UMA 28mm untuk support low n hi RPM
rm280 complete tuning.

Total semua part diatas termasuk carburator/cdi adalah RM1110 nett.


2. Standard Modified Untuk Suzuki Belang 150 (pakej b) 162cc-172cc
- piston standart 65-67mm
-porting and polish head
-re,shim 4biji
-grind valve 4btg
-gasket
-tuning
-Block baru,re-sleeve
-Tensioner baru
-labour
rm900 sahaja

p/s : carb std tidak support
Disarankan untuk tukar cdi after market seperti CDI BRT,REXTOR untuk hilangkan Cut off..rm220-rm500 ikut budget.
Disarankan tukar carburator after market seperti UMA 28mm (low cost) untuk support low n hi RPM..
rm280 complete tuning.

Harga Total boleh bincang sekiranya ade budget lebih untuk bertukar kepada lain2 carburator.
























1.Pakej A: Block Fx125 upgrade to fxr(150) = piston 0.0 ori,ring ori,sleeve baru,pin piston
(pin modified for rod fx125)
RM580nett

2.Pakej B: Block fx125 bore up to 63mm = piston tempah khas dari indonesia,ring,sleeve,pin piston xperlu modi pakai asal
RM580nett (lagi laju dari fxr boleh rebore 4 kali lagi, harga barang sahaja x masuk upah pasang)
Upgrade cc dari 125 ke 160cc


3.Pakej C: Block fx125/150/Belang bore up to 64mm = piston superbike,pocket valve,ring,pin piston baru,sleeve baru
: Nak pakai piston nie...kene jeck rod 2mm..so kene overhaul lah..harga kite leh bincang Grin Grin sambil minum2
: main long stroke ni mmg marvelous Grin Grin
: tgk pic..piston dibawah...


3.Pakej D: Block fx125/150/Belang bore up to 68mm = piston superbike,pocket valve,ring,pin piston modified,sleeve baru
: pakej ni tuk category gila kuase...sila PM tuk harga
: upgrade dari 125/150 kepada 180CC
: p/s nk jeck rod pun boleh Cheesy Cheesy



MODENAS Performance (KRISS)

Pakej A: Kriss 110,120 upgrade to 130CC
: Block Racing 57mm, cam racing, gasket racing,plug NGK,setting Carb,porting & polish head dan labour
: Complete Semuanya rm350nett
: Siap Pasang!!!

YAMAHA LC135 Performance


1.Pakej A :
: complete semua Cam RIDE IT,block baru piston size 60mm,ring,coolent,plug labour siap pasang semua
: RM430 nett
: Nak cam racing indon tambah rm180 ni mmg terbaek dari ladang

2.Pakej B: Beginner stage upgrade from 135cc to 183cc
: Bagi block local anda, sy pulangkan dgn piston 63mm,piston rahsia,ring,pin piston tempah khas,welding head,buat block,sleeve
: welding block dan byk lagi...
: RM780nett Shocked

3.Pakej c: Combo bersama Pakej B
: Bagi head moto anda Ape yang dapat? valve besar,valve seat baru,porting,polish,Buat O ring kat block dan lbyk lagi...
: RM1500nett




YAMAHA LAGENDA Performance

Racing Part: Buat masa ni ade magnet racing...saiznya sebesar duit 50sen,untuk setting trek @ drag @ lumbe halal
: kuasenyer mmg x dapat diduga...
: Ape yang dpt? magnet(dah x panggil magnet dah kalu mcm ni) serta tapak untuk pulse...
: jgn risau reading tuk pulse semua ade bersama part yang mengganti magnet ni...
: RM? Sila PM sy...

Pakej A:
:
:
:


##Carburator Pilihan anda...sgt sesuai untuk menaikkan HP


Berminat? Sila PM untuk harga laugh


Gambar Dibawah ini adalah motosikal customer yang telah disiapkan dgn jayanya....Layannn