Tuesday, September 16, 2014

Good quality of product and clean is our priority



Hiway spec
jack up/stroker kit look like original


62mm piston std.. spec std mody
cdi rextor
porting polish
coil std
ejoz yoshimura
cam custom
cdi predator install at fx125

sleeve small and big bore

Best moment podium 1 in open category and podium 1 in class 3 endurance race melaka

Kerjasama antara KKMR-RNM semangat setia kawan menjadikan kami berusaha untuk meraih kemenangan.







New update 2014 activity race and development.


Menentukan compression Ratio sesebuah motosikal dengan camshaft yang bersesuaian


Dial cam shaft turut disediakan di bengkel kami.




Belang R 150cc upgrade 180cc  dyno at Bazzaz hp 29.51 max torque 21.35
sprocket 16/36 spec hiway







Antara cam custom yang hot selling bagi kalangan pengguna Belang/fx125/fxr150 di malaysia
diperbuat dari bahan mentah dan dipotong menggunakan mesin potong cam.









Monday, June 25, 2012

Selamat Tahun Baru 2013 diucapkan kepada semua pengunjung blog ini

"Overhaul , Modified , Service Yamaha,Honda,Suzuki,Modenas,Gilera Disediakan"
Semua jenis motosikal dan sewaktu dengannya sahaja...

Murah dari kedai jimat rm100-200-300 ...compom puas ati...warranty lepas overhaul bergantung pada terma dan syarat.

Barang dijamin original motosikal/kilang/japan (bergantung pada permintaan pengguna) sekiranya ori parts mahal, saya akan bagi option yg murah tapi good kualiti.

Jangan Malu Segan Call/sms/email...Saya Okk :-)

pie_weykang@yahoo.comcall!! Raynorton A.K.A -Pie- (012-3872413)
Wangsa Maju, Wangsa Melawati, Kuala Lumpur.

OFFICE OUR BOLEH EMAIL ADD NI.

mdsyafiim@technip.com

Harga kiter boleh bincang,barang rosak sahaja ditukar...jimat coz serta selamat dan yang paling penting tidak ditipu oleh Pomen...barang yang rosak akan dipulangkan sebagai bukti dan saguhati hehe...

cerita apa masalah motor anda cepat!!!!!!!







Coil YZ125 Rm165



Carburator Racing PWK 28mm Tuned by SUDCO
Original 100% mainjet/pilot jet rm20 for one size.
RM630


TM28 Tuned by SUDCO only rm630



Carburator TM24 ori (Suitable for 125cc bellow)
Rm480 jerrr




CARBURATOR TS125
Sesuai untuk moto
1.Lagenda
2.Kriss pelbagai model
3.Honda c70/ex5
100% original made in japan : hanya rm210 (pemasangan dan setting lain harga)





CARBURATOR TM-MJN 26MM YOSHIMURA





Overhaul,Modified,Service Yamaha,Honda,Suzuki,Modenas,Gilera...


Cam LC135
Ada 5set/Bersama bearing SKF (improve pick up/top speed)
Grin RM180 saje

Full Bearing LC complete bearing CAM Grin Rm206.80

Big/Racing Fuel Filter KAWA/Superbike can Fix RM50


CDI BRT NEO DUAL BAND SIAP PASANG/SETTING CARBURATOR RM300nett (BELANG 150)

video
Cam Ex5 HP/Dream/Kriss100 cam shark NEW S6 Rm80


Cam Brand "Unknown" custom pick up/top confirm!! Rm120

Cam untuk Kriss Hardcore dan Intermediate RM100/230

Cam wave 125 custom..untuk piston 57 ke atas...


Cam lagenda spec cupprix...




Nozzle breathing CNC rm50 untuk carburator 28mm PWK,PWL,PE28,Uma


CNC fast throttle


Tengkuk adjustable kedepan/kebelakang untuk honda


Enjin Breathing witch Oil Catch Tank


Performance Part disediakan

Suzuki performance

#special performance for Belang 150
1. Standard Modified Untuk Suzuki Belang 150
(pakej A)
- piston standart 62mm
-porting and polish head
-re,shim 4biji
-grind valve 4btg
-gasket
-labour
-tuning
-Sprocket
rm380 sahaja

p/s : carb std tidak support
Disarankan untuk tukar cdi after market seperti CDI BRT untuk hilangkan Cut off..rm220
Disarankan tukar carburator after market seperti UMA 28mm untuk support low n hi RPM
rm280 complete tuning.

Total semua part diatas termasuk carburator/cdi adalah RM880 nett.


2. Standard Modified Untuk Suzuki Belang 150 (pakej b) 162cc-172cc
- piston standart 65-67mm
-porting and polish head
-re,shim 4biji
-grind valve 4btg
-gasket
-tuning
-Block baru,re-sleeve
-Tensioner baru
-labour
rm900 sahaja

p/s : carb std tidak support
Disarankan untuk tukar cdi after market seperti CDI BRT,REXTOR untuk hilangkan Cut off..rm220-rm500 ikut budget.
Disarankan tukar carburator after market seperti UMA 28mm (low cost) untuk support low n hi RPM..
rm280 complete tuning.

Harga Total boleh bincang sekiranya ade budget lebih untuk bertukar kepada lain2 carburator.























1.Pakej A: Block Fx125 upgrade to fxr(150) = piston 0.0 ori,ring ori,sleeve baru,pin piston
(pin modified for rod fx125)
RM360nett

2.Pakej B: Block fx125 bore up to 63mm = piston tempah khas dari indonesia,ring,sleeve,pin piston xperlu modi pakai asal
RM370nett (lagi laju dari fxr boleh rebore 4 kali lagi, harga barang sahaja x masuk upah pasang)
Upgrade cc dari 125 ke 160cc


3.Pakej C: Block fx125/150/Belang bore up to 64mm = piston superbike,pocket valve,ring,pin piston baru,sleeve baru
: Nak pakai piston nie...kene jeck rod 2mm..so kene overhaul lah..harga kite leh bincang Grin Grin sambil minum2
: main long stroke ni mmg marvelous Grin Grin
: tgk pic..piston dibawah...


3.Pakej D: Block fx125/150/Belang bore up to 68mm = piston superbike,pocket valve,ring,pin piston modified,sleeve baru
: pakej ni tuk category gila kuase...sila PM tuk harga
: upgrade dari 125/150 kepada 180CC
: p/s nk jeck rod pun boleh Cheesy Cheesy



MODENAS Performance (KRISS)

Pakej A: Kriss 110,120 upgrade to 130CC
: Block Racing 57mm, cam racing, gasket racing,plug NGK,setting Carb,porting & polish head dan labour
: Complete Semuanya rm350nett
: Siap Pasang!!!

YAMAHA LC135 Performance


1.Pakej A :
: complete semua Cam RIDE IT,block baru piston size 60mm,ring,coolent,plug labour siap pasang semua
: RM430 nett
: Nak cam racing indon tambah rm180 ni mmg terbaek dari ladang

2.Pakej B: Beginner stage upgrade from 135cc to 183cc
: Bagi block local anda, sy pulangkan dgn piston 63mm,piston rahsia,ring,pin piston tempah khas,welding head,buat block,sleeve
: welding block dan byk lagi...
: RM780nett Shocked

3.Pakej c: Combo bersama Pakej B
: Bagi head moto anda Ape yang dapat? valve besar,valve seat baru,porting,polish,Buat O ring kat block dan lbyk lagi...
: RM1500nett




YAMAHA LAGENDA Performance

Racing Part: Buat masa ni ade magnet racing...saiznya sebesar duit 50sen,untuk setting trek @ drag @ lumbe halal
: kuasenyer mmg x dapat diduga...
: Ape yang dpt? magnet(dah x panggil magnet dah kalu mcm ni) serta tapak untuk pulse...
: jgn risau reading tuk pulse semua ade bersama part yang mengganti magnet ni...
: RM? Sila PM sy...

Pakej A:
:
:
:


##Carburator Pilihan anda...sgt sesuai untuk menaikkan HP


Berminat? Sila PM untuk harga laugh


Gambar Dibawah ini adalah motosikal customer yang telah disiapkan dgn jayanya....Layannn